Friday, January 26, 2018

Budget weekmenu en recepten week 5

Mededeling: aangezien ik vind dat er nog te weinig groentes en fruit in het menu zitten, zal ik volgende week GEEN weekmenu posten!
Ik ga namelijk op de markt kijken voor aanbiedingen. Wat ik uiteindelijk gekocht heb, zal ik wel hier posten, maar dat zal dan dus niet aanstaande vrijdag zijn (de markt is hier op zaterdag). Ook zal niet iedereen dit kunnen volgen, aangezien de aanbiedingen overal anders zijn. Ik merk echter, dat met enkel de Jumbo, AH, LIDL en Aldi het lastig is om voldoende met groentes te variëren. Vandaar dat ik de markt volgende week eens wil proberen.

Boodschappen


WeekoverzichtBoodschappen wk3 vr-za: LIDL diepvriesfruit.
Week 4
Maandag 29-1
Ontbijt: Havermout met lijnzaad en blauwe bessen
Lunch: Brood met pindakaas
Diner: Witlofsalade met kikkererwten en aardappel
Boodschappen: Alle andere boodschappen

Dinsdag 30-1
Ontbijt: Havermout met lijnzaad, rozijnen en 20 gram walnoten
Lunch: Geroosterd brood met avocado
Diner: Witlofsalade met kikkererwten en aardappel
Boodschappen: geen

Woensdag 31-1
Ontbijt: Brood met pindakaas en de overgebleven appel(s)
Lunch: Witlof-mosterd soep
Diner: Kerrieschotel (uit vriezer) met rijst
Boodschappen:  geen

Donderdag 01-2
Ontbijt: Brood met pindakaas
Lunch: Witlof-mosterd soep
Diner: Chili sin carne (uit vriezer) met brood

Vrijdag 02-2
Ontbijt: Havermout met lijnzaad, rozijnen en 20 gram walnoten
Lunch: Brood met improvisatie humus
Diner: Groentesoep (uit vriezer)

Zaterdag 03-2
Ontbijt: Havermout met lijnzaad, rozijnen en 20 gram walnoten
Lunch: Brood met improvisatie humus
Diner: Thaise curry met knolgroenten

Zondag 04-2
Ontbijt: Havermout met lijnzaad en blauwe bessen
Lunch: Brood met pindakaas en de overgebleven peren
Diner: Thaise curry met knolgroenten


Recepten week 4 2018

Witlofsalade met kikkererwten en aardappel (2 porties)
Ingrediënten
- 1 a 2 aardappelen
- 1 krop sla
- 2 stronkjes witlof
- 200 gram kikkererwten.
- 1 peer
- 1 appel
- Mayolijn
- mosterd
- citroensap
(-optioneel: agavesiroop)
(- ptioneel: walnoten of andere noten).

Werkwijze
Aardappelen in kleine blokjes koken.

Was en snijd de groentes. Doe hetzelfde met het fruit, maar haal eerst de schil eraf met een dunschiller.

Dressing maak je door mayolijn, mosterd, citroensap (en agavesiroop voor een honing-mosterd-effect) te mengen. De hoeveelheden zijn op gevoel, maar over het algemeen geldt: (agavesiroop < ) citroensap < mosterd < mayolijn. Zie ook: vegan honing-mosterdsaus

Meng nu alles onder elkaar. Smakelijk!

Witlofmosterdsoep (Officieel 4 porties, maar voor mij 2)
Ingrediënten + werkwijze
Zelf gebruik ik de staafmixer op het einde, zodat de witlof een minder overheersende bittere nasmaak heeft.
Voor het recept, zie mosterdsoep veganchallenge.

Improvisatie humus 
Ingrediënten
- 200 gram gekookte kikkererwten
- 1-3 eetlepels mayolijn
- Paprikakruiden
- Peper
- Zout

Werkwijze
Prak de gekookte kikkererwten.

Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix.

Serveer op een (geroosterde) boterham of broodje.

Thaise curry met knolgroenten (4 porties; 2 invriezen)

Ingrediënten en werkwijze
Zie het recept HIER.



No comments:

Post a Comment