Saturday, January 13, 2018

Budget: recepten weekmenu week 3 2018

De eerste boodschappen zijn vandaag gedaan en alle recepten zijn weer op papier gezet :)

Ik kwam er bij de jumbo achter dat de prijs van de knoflook laatst veranderd is. En laat dat in positieve zin zijn, want hij is maar liefst 6 cent goedkoper geworden :). Ook was het brood dat ik wilde op, maar ik vond een vervanging voor 0,89 euro. Het is even afwachten of dit niet ook een prijsverandering is, aangezien op het label wel staat volkorenbrood en niet fijn volkorenbrood. Vooralsnog ben ik voor de blog uitgegaan van een prijs van 0,99 euro.


Hieronder nogmaals het overzicht van de 2e week (kalenderweek 3):

Week 3Boodschappen vrijdag-zondag:  Aldi rucola sla, Jumbo alle boodschappen
ACTIVITEIT: ALLE GEDROOGDE BONEN WEKEN EN KOKEN EN INVRIEZEN IN PORTIES VAN 200 GRAM

Zondag 14-1
Ontbijt: Havermout met suiker
Lunch: Brood met pindakaas + wortel
Diner: Mie met Chinese roerbakgroentes en kikkererwten

Week 3
Maandag 15-1
Ontbijt: Geroosterd brood met knoflook en olijfolie
Lunch: Brood met hummus en rucola sla + handje amandelen (20 g)
Diner: Mie met Chinese roerbakgroentes en kikkererwten
Boodschappen: Aldi rest van de boodschappen, Lidl amandelen en havermout

Dinsdag en woensdag 16&17-1
Ontbijt: Havermout met rozijnen en amandelen (20 g)
Lunch: Brood met hummus en rucola sla
Diner: Groentesoep met aardappelen
Boodschappen: geen

Donderdag 18-1
Ontbijt: Brood met pindakaas
Lunch: Brood met hummus en rucola sla
Diner: Bloemkool, aardappelen en zigeunerschnitzel
Boodschappen: AH gezeefde tomaat, Lidl uien en mais

Vrijdag 19-1
Ontbijt: Brood met pindakaas
Lunch: Volkoren pannenkoeken met suiker
Diner: Bloemkool, aardappelen en zigeunerschnitzel
Boodschappen vrijdag-zondag: wordt bekend gemaakt in week 4

Zaterdag en zondag 20&21-1
Ontbijt: Havermout met rozijnen en amandelen (20 g)
Lunch: Brood met pindakaas
Diner: Chili sin carne


Recepten week 3 2018
Havermout en havermelk
Kijk even bij de recepten van week 2
Bij de havermout voeg je nu 20 g amandelen en een handjevol rozijnen toe i.p.v. diepvriesfruit.

Geroosterd brood met knoflook en olijfolie 
Ingrediënten
- Knoflook
- Volkoren vrood
- Extra vergine olijfolie

Werkwijze
Verwarm een bakpan met een heel klein beetje olijfolie en rooster het brood (of gebruik een broodrooster, zonder olie).

Snijd de knoflook doormidden en wrijf erover op het nog warme geroosterde brood.

Sprenkel wat extra vergine olijfolie over het brood.

Groentesoep met aardappelen (3 porties)
Ingrediënten
- 400 gram soepgroentes
- 200 gram aardappelen
- 200 gram witte bonen
- 2 bouillonblokjes
- 1 liter water
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- (olijf)olie
- Peper & zout
- Paprikapoeder

Werkwijze
Schil de aardappelen en was ze. Snijd ze vervolgens in hapklare blokjes.

Verwarm een pan met (olijf)olie en doe daar de knoflook en soepgroentes in.
Bak omscheppend 3-5 minuten. Voeg de aardappelen toe en bak omscheppend 5 minuten.

Voeg de bouillonblokjes en het water toe, kook de soep 10-15 minuten.
Controleer of de aardappelen gaar zijn.

Voeg de witte bonen toe aan de soep en warm nog even door, zodat ook de bonen van binnen warm zijn.

Vries zodra de soep afgekoeld is 1 portie in voor later gebruik ;-)


Bloemkool, aardappelen en zigeunerschnitzel (2 porties)
Ingrediënten
- 400 gram bloemkool
- 400 gram aardappelen
- Pakje zigeunerschnitzel van Veggiechef/Vivera
- Havermelk
- Peper & Zout
- Paprikakruiden
- (olijf)olie
- Optioneel: wajang boter

Werkwijze
Schil de aardappelen, maak ze schoon en snijd in stukjes.

Kook de aardappelen (15 min). Stoof (8-12 min) of kook (5-8 min) de bloemkool.

Maak ondertussen de zigeunerschnitzels klaar in een bakpan met wat olie/boter.

Giet het water af van de aardappelen en bloemkool zodra die gaar zijn.

Doe de helft van de bloemkool bij de aardappelen en gebruik een stampotstamper om er puree van te maken. Voeg wat havermelk (en wajang) boter toe als het nog te droog is.
Voeg ook peper, zou en paprikakruiden toe.

Voeg bij de overgebleven bloemkool nog wat peper en zout toe.


Volkoren pannenkoeken
Kijk even bij de recepten van week 2

Chili sin carne (2 porties, aanpassing op het recept van de veganchallange)
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 400 gram gekookte kidneybonen
- Half blik mais (100 gram?), uitgelekt
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 theelepels gemalen komijn
- 1/4 theelepel chilipeper
- 2 puntpaprika's (over van vorige week)
- 1 pakje gezeefde tomaten
- Geroosterd brood

Werkwijze
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Voeg de paprikapoeder, komijn en chilipeper toe en voeg de paprika toe. Bak het mengsel 5 minuten. Doe de gezeefde tomaten erbij en laat op laag vuur 8 minuten zachtjes koken.


Voeg de mais en bonen toe, schep om en warm nog 3 minuten door.

Uiteraard volgen er gedurende de week/op het einde weer foto's van de klaargemaakte recepten ;-)

No comments:

Post a Comment